Speciaal hiervoor hebben wij een lekker recept voor jullie.
Namelijk, een kwarktaart met pepernoten en speculaas, hmm....
Wat heb je nodig?
- Een springvorm
- Pakje kwarktaart van Dr.oetker
- Vlaaifruit, kan in verschillende smaken
- 500 gram speculaas voor de bodem
- 80 gram boter
- 400 ml water
- 500 ml slagroom
- Kruidnootjes voor bovenop, kunnen ook chocolade pepernoten zijn
Als je alle ingrediƫnten binnen hebt, kun je beginnen!
Zorg allereerst dat je kwark buiten de koelkast staat, deze moet echt op kamertemperatuur zijn.
De speculaas heb ik in de keukenmachine gedaan, toen dit fijn gemalen was heb ik daar gesmolten boter bij gedaan, ongeveer 80 gram. Als je mengsel naar jou idee nog te droog is kun je er beter nog wat gesmolten boter bij doen.
Bekleed je bakvorm op de bodem met een bakpapiertje en vet de randen goed in.. Daarna kan je speculaas mengsel op de bodem.. druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.. Zet de springvorm vervolgens even in de koelkast
Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtig kwarktaart mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het kwarktaart mengsel over de bodem. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Strijk daarna de vlaai fruit uit over de hele taart zoals hieronder op de foto.
Daarna kun je het versieren met pepernoten, maak er iets leuks van!
We hopen dat jullie het een leuk recept vonden en we wensen jullie veel succes!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten