woensdag 2 december 2015

Hoe overleef je de maand december?

                           Het is December! 

De maand die gezien mag worden als feestmaand, een maand waarin veel gegeten wordt. Dit KAN leiden tot een beetje aankomen. Maar dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren. Er zijn eigenlijk maar 4 echte feestdagen voor ons Nederlanders. Namelijk: Sinterklaas, 2 kerstdagen en oud & nieuw. Als je alleen deze dagen iets extra’s eet en even minder streng oplet ga je echt niet zwaarder zijn begin januari.


image
Helaas!
Maarrr, helaas is het niet zo simpel. December is toch de maand van de verleidingen. Je hoeft je hoofd maar naar links te draaien in de supermarkt en je wordt al in de verleiding gebracht met de chocolade pepernoten en chocolade letters. 
Daarnaast worden er in December ook nog eens de meeste feestjes georganiseerd, zoals bedrijfsborrels, familiefeestjes en dergelijke.

 Maar! 
Hoe ga jij dit nou overleven zonder rollend het nieuwe jaar in te gaan?
Wij geven jullie een paar tips:
Tip 1:
De verleidingen als je in de supermarkt loopt.... Koop ze gewoon niet! En ja dat is niet altijd even makkelijk, maar je zal er uiteindelijk echt blijer van worden. Op het moment dat je het eet ben je even blij en gelukkig, maar na die tijd.... Spijt.
Tip 2:
Ten eerste kerst, erg gezellig 2 of soms zelfs 3 dagen lang alleen maar eten. Tenminste bij ons is dat het geval tijdens kerst! 
Natuurlijk mag je deze dagen gewoon genieten van het lekkers en gezellig meedoen met je familie. Maar bedenk je bij het 5e kerstkransje even of deze nou echt nog zo lekker is als die eerste. Geniet je er oprecht van? Prima, maar meestal is dat niet het geval en wordt het gewoon onbewust in het mondje gestopt.
Je kunt er ook voor kiezen om overdag tot aan het kerstdiner gewoon gezond te eten. Belangrijkste is dat je doet waar jij je echt goed bij voelt! Zoals ik al eerder zei, als je het alleen bij deze dagen laat ga je echt niet rollend het nieuwe jaar in hoor.
Tip 3:
Zo komen we ook gelijk bij onze laatste tip. De meeste van ons hebben wel een dag in de week dat we iets minder gezond eten. Zorg ervoor dat je sinterklaasavond, familiefeestje, bedrijfsborrel dan zo’n dag is. Misschien valt het dan een keer niet in het weekend maar zo hou je wel een beetje de balans en hoef je niet alles af te zeggen. Want zeg nou eerlijk, jij wilt toch ook gewoon gezellig meedoen. Pak het de dag daarna weer op en voel je vooral niet schuldig. You only live once! ;)

Wij hopen dat jullie wat aan deze tips hebben en een erg leuke (en lekkere) feestmaand zullen hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten