Sinterklaas is alweer een tijdje in het land en ik zelf ben al een aantal keer
flink misselijk geworden na het eten van een overdosis pepernoten. De meest
uiteenlopende varianten heb ik uitgeprobeerd: gewone kruidnoten, chocoladepepernoten,
cappuccinopepernoten en yoghurtpepernoten. Toch blijft mijn persoonlijke
favoriet zelf gemaakte pepernoten!
Het leuke van zelf pepernoten bakken is dat het veel makkelijk en sneller is dan je zou denken. En doordat het zo makkelijk is, is het ook een ideaal recept om samen met de kinderen te maken. Hou wel in de gaten dat ze niet al het deeg opsnoepen (hoe lekker het ook is) ;)
Hieronder volgt het recept.
Het leuke van zelf pepernoten bakken is dat het veel makkelijk en sneller is dan je zou denken. En doordat het zo makkelijk is, is het ook een ideaal recept om samen met de kinderen te maken. Hou wel in de gaten dat ze niet al het deeg opsnoepen (hoe lekker het ook is) ;)
Hieronder volgt het recept.
Ingrediƫnten voor een
flinke pot vol pepernoten:
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkerbruine basterdsuiker
100 gr koude harde boter
6 el melk
4 tl speculaaskruiden
Snuf zout
Zo maak je het
Stap 1: verwarm de oven voor op 175 gr. (heteluchtoven)
Stap 2: Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden
en het zout.
Stap 3: Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met
de melk bij de droge ingrediƫnten.
Stap 4: Kneed er snel (eventueel met een keukenmachine) een
samenhangend deeg van.
Stap 5: Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 6: Maak balletjes ter grootte van een knikker van het deeg en verdeel deze over de beklede bakplaat.
Stap 7: Bak de pepernoten in ongeveer 25 minuten af in de oven.
En klaar zijn je zelf gebakken pepernoten! Eetsmakelijk en eet er niet teveel van.
Stap 7: Bak de pepernoten in ongeveer 25 minuten af in de oven.
En klaar zijn je zelf gebakken pepernoten! Eetsmakelijk en eet er niet teveel van.
Houden jullie ook zo van pepernoten?
Zo ja, vind je zelfgebakken pepernoten of pepernoten uit de winkel lekkerder?
XOX
Geen opmerkingen:
Een reactie posten